Cum se stabilește un buget personal adecvat? Și cum să vă calculați bugetul personal lunar?

None

Noi toți avem stiluri de viață și bugete diferite. Cu toate acestea, principiile de planificare vor fi aceleași pentru toți. Este important să: stabiliți obiective clare pentru cheltuieli mari sau achiziții costisitoare, planificați bugetul în baza costurilor fixe și a obiectivelor stabilite, controlați cheltuielile în funcție de planul stabilit.


Stabilirea bugetului și a obiectivelor.

Stabilirea obiectivelor face parte din elementele de bază ale educației financiare. Ar trebui să aveți obiective financiare clare, astfel încât să vă puteți planifica corect bugetul și să îl respectați. Important: Obiectivele trebuie să fie realistice și realizabile.

Dacă aveți mai multe obiective, cum ar fi o mașină nouă, îmbunătățirea locuinței, închiderea unei datorii etc., ar trebui să vă stabiliți obiectivele după prioritate și să vă planificați bugetul în funcție de cheltuielile stabilite. Dacă încercați să bugetați toate obiectivile deodată, realizarea acestora va dura prea mult timp pentru a le atinge și s-ar putea să deveniți demotivat și să nu doriți să continuați urmărirea bugetului și a cheltuielilor.

Calculați-vă bugetul personal lunar.

  1. Scrieți sursa (sursele) și valoarea venitului lunar.
  2. Faceți o listă a elementelor de cheltuieli lunare (inclusiv a celor obligatorii și opționale).
  3. Identificați bugetul exact, sau cel puțin aproximativ, de care aveți nevoie pentru a acoperi aceste elemente de cheltuieli.
  4. Calculați limita zilnică de cheltuieli pe baza sumei totale și a sumei rămase.
  5. Ajustați lista pe baza capacității din foaia de calcul. Acum le puteți vedea clar.
  6. Planul dvs. este gata - urmați-l.

Respectați planul și țineți evidența limitei dvs. zilnice.

Asigurați-vă că cheltuielile zilnice nu depășesc suma planificată și notați toate cheltuielile, adică fiecare articol. Dacă sunteți atras de un articol sau de un serviciu care nu este o prioritate în acest moment, refuzați acea achiziție. Ținând cont de limita zilnică de cheltuieli stabilită anterior, veți putea renunța la timp la achizițiile inutile, ceea ce vă va permite să economisiți o sumă impresionantă de bani pe parcursul timpului.

Abordarea consumului conștient, a cheltuielilor raționale și a planificării bugetului pare doar complicată și inutilă. În timp, întocmirea regulată a bugetului nu vă va ajuta doar să economisiți, ci și să vă optimizați costurile. Veți vedea, de exemplu, câte cești de cafea în plus beți pe zi și câți bani cheltuiți pe ea. Observând elementele de cheltuieli suplimentare, veți învăța cum să vă stabiliți prioritățile în ceea ce privește cheltuielile, veți putea să vă schimbați și să vă îmbunătățiți stilul de viață, veți putea să vă achitați la timp datoriile, dacă le aveți, și altele. Planificarea va înceta să fie despre a economisi cu scopul de a economisi și vă va ajuta să obțineți mai multe pentru aceiași bani de care dispuneți.

Datoria dumneavoastră se află în gestiunea companiei PfB Collection? Sunați la 022-88-51-51 sau trimiteți un e-mail la debt@pfbc.md și aflați de la specialiștii noștri toate modalitățile de a vă achita datoria.

Back