Patru pași pentru gestionarea riscurilor în contextul crizei macroeconomice.

None

Turbulențele macroeconomice din ultimii ani au determinat companiile să-și revizuiască abordarea în ceea ce privește reducerea riscurilor legate de rețelele comerciale globale. În acest articol, vom explora cum pot fi gestionate riscurile economice în cadrul companiilor internaționale.

Actualizarea infrastructurii. Investițiile în echipamente, sisteme și procese în perioadele de tranzacție volatilă pot părea riscante, dar în multe cazuri reprezintă cea mai bună modalitate de gestionare a riscurilor economice și politice. Acest lucru este valabil în special în cazul transformării digitale.

Reducerea riscurilor în lanțurile de aprovizionare. Multe companii revizuiesc riscurile legate de lanțurile de aprovizionare ineficiente, cum ar fi reducerea sau stocarea excesivă a stocurilor și asigurarea creditelor comerciale atunci când acestea sunt disponibile.

Colectarea informației despre partenerii comerciali. Evaluarea fiabilității financiare și a capacității partenerilor dvs. de a-și îndeplini obligațiunile vă poate ajuta să anticipați și să vă pregătiți pentru diferite scenarii, cum ar fi neplata de către clienții dvs. sau insolvența acestora.

Optimizarea previziunilor de fluxuri de numerar și gestionarea creditelor. Perspectiva financiară are o importanță crucială pentru succesul afacerii. Monitorizarea finanțelor companiei, elaborarea previziunilor regulate pentru fluxurile de numerar și optimizarea acestora vă permit să avansați mai sigur și să atingeți obiectivele de afaceri.

Astfel, în contextul unor realități economice complexe, companiile pot folosi aceste metode pentru a gestiona cu succes riscurile economice.

Dacă întâmpinați dificultăți în rambursarea datoriilor și aveți nevoie de consultație, contactați departamentul comercial al PfB Collection: 022-88-50-53, sales@pfbc.md. Consultația este gratuită.

Back